Lars Laj

Tæt på naturen - 6 trin til at skabe en øko-legeplads | LARS LAJ®

Vælg produkt

Lars Laj

Tæt på naturen - 6 trin til at skabe en øko-legeplads | LARS LAJ®

Tæt på naturen - 6 trin til at skabe en øko-legeplads

Jorden har mere end nogensinde før brug for vores beskyttelse og respekt – hos Lars Laj går vi op i vores planets FREMTID, fordi vores højeste prioritet er børns nuværende og fremtidige VELVÆRE.

Hvordan skal fremtidens legeplads være?


Lars Lajs designere har forberedt en 6-trins guide til at skabe fremtidens legeplads: en naturlig og økovenlig legeplads, der bringer børn tilbage til naturen. Lad os se hvilke essentielle kriterier, der gør en legeplads ØKOVENLIG!

 

6 TRIN til en øko-legeplads


øko-legeplads

TRIN 1 til en øko-legeplads: Miljøuddannelse

Uddannelse er nøglen til at ændre verden! Genbrug, permakultur, up-cycling, zero-waste… alle disse ideer er endnu nye for os voksne. Vi ændrer langsomt vores dårlige vaner og glemmer ofte, hvad vi lige har lært og laver fejl. Men hvis vi opfordrer vores børn til at forstå, hvad vi arbejder for, til at lære om miljøet og til at respektere naturen – så vil, hvad der stadig er så svært for os, være nemt og naturligt for dem!

 

Vores forslag til legeudstyr der kultiverer miljømæssig bevidsthed i børn:

  • GRØNTSAGSHAVE: til at observere rødderne, hvordan planter vokser og hvad der sker under overfladen.
  • PLANTEBED: til at lære hvordan man gror sine egne grøntsager, frugter, urter og blomster.
  • FUGLEBRÆT: til at observere lokale fugles opførsel, fodre dem om vinteren og lære deres sange og vaner.
  • FORSTØRRELSESGLAS: til at se hvordan blomster, frugter og blade ser ud fra et tættere perspektiv.
  • SKRALDESPANDE: til at lære om genbrug.

VORES TIP

Du kan tilføje en tavle, en træstol og en parasol for at få din legeplads til at ligne in lille øko-skole!




øko-legeplads

TRIN 2 til en øko-legeplads: Naturlige materialer

Øko-venlige legepladser bør inkludere legeudstyr lavet I økologiske materialer. Når vi producerer produkter burger vi primært naturlige træsorter og genbrugte materialer. For eksempel giver vi plastikdæk et nyt liv ved at gøre dem del af forhindringsbaner.


Det træ, vi burger, er ekstremt holdart og solidt, behageligt at røre ved og nemt at vedligeholde og reparere og det er miljøvenligt. Vores træ kommer fra ansvarligt administrerede skove, der møder de højeste miljømæssige og sociale standarder.


VORES TIP

Det bedste trævalg til naturlige og økovenlige legepladser er robinietræ. Robinietræ er en af hovedmaterialerne brugt i Lars Lajs Nature, Dreamworld og Modern Nature produktlinjer.




naturligt underlag

TRIN 3 til en øko-legeplads: Naturlige faldunderlag

Vi anbefaler at montere øko-legepladser på naturlige faldunderlag såsom sand eller græs:

 

1. Sand (det bedste sand er vasket sand med målene 0,2-2 mm og et lag på minimum 30 cm), barkflis eller delikat grus med mål på 2-8 mm:

  • Dette er ikke kun et naturligt, men også ekstremt sikkert underlag! Vidste du, at vi endda kan montere meget højt udstyr på sand, grus og barkflis? Deres kritiske faldhøjde kan overstige 1 meter!
  • Denne type faldunderlag er relativ billig og nem at vedligeholde.
  • Udover standard sandkasser kan vi også tilbyde bjælker, der gør, at vi kan skabe sandkasser i enhver form. 

  VORES TIP

Børn elsker at lege med sand, så det sikre sandunderlag kan også fungere som en stor sandkasse. Hvis du kunne tænke dig at designe et separat område til sandleg, kan vi tilbyde træbjælker, så sandkassen kan være enhver form, du ønsker!




2. Græs

Hvis legeudstyrets kritiske faldhøjde ikke overstiger 1 meter, kan det monteres direkte på græsset! I vores tilbud kan du finde over 130 af sådanne produkter: vipper, vippedyr, rutsjebaner, legehuse I træ og mange flere.

Græs er en venlig løsning for både børnene og miljøet:

  • Græs sænker lufttemperaturen og bibeholder fugten i jorden. Det er derfor at gå på græsset køler, når luften er varm og tør.
  • Græs fungerer som et økosystem for insekter og andre små dyr.
  • Græs udleder ilt.

  VORES TIP

Hvis der er plads tilbage, er det en god ide at stille nogle stole, borde, hængekøjer eller ildsteder nær legepladsen for at skabe områder til rekreation og afslapning. 




En integreret del af det naturlige landskab

TRIN 4 til en øko-legeplads: Forskelligartet landskab

Naturlige bakker er fantastiske steder for børn til at klatre, rulle, løbe og rutsje. Lad os benytte landskabets naturlige potentiale til at skabe en unik legeplads! Vores designere kan hjælpe dig og rådgive om det bedste legeudstyr at montere, hvad end du vil bruge et fladt område eller naturlige bakker.


VORES TIP

Vi tilbyder mindst 30 specialudstyr, der kan monteres på bakker – se for eksempel Hekla! Vores designere kan også skabe en speciallegeplads, der møder dine specifikke ønsker og behov.




Rig vegetation

TRIN 5 til en øko-legeplads: Planter 

Man må ikke glemme grøn bevoksning på en øko-legeplads, men man skal også vælge plantetyperne med omhu:

  • Træer med spredte kroner (kastanje, tjørn, røn, eg og ahorn) vil give beskyttelse mod solen og let regn,
  • tætte buske (spiræa, cypres eller kornel) fungerer perfekt som en naturlig hæk, der vil separere og beskytte legepladsen fra støj samtidig med at være et oplagt sted til fuglereder,
  • planter, der stimulerer sanserne, er også oplagte til øko-legepladser: de bedste er duftende (violer, syrener, timian og jasmin), farverige (ananaskirsebær, kornel, røn og plataner) blomster med forskellige teksturer (heliotrop med ru blade eller fyr med bløde nåle),
  • vi må ikke glemme insekterne, der skal bestøve blomsterne: planter såsom mælkebøtte, timian, kornblomst, floks, hindbær eller hægebær vil tiltrække bier og sommerfugle til legepladsen.

 

PAS PÅ!!!

Giftige planter på ikke plantes på legepladsen (disse inkluderer for eksempel taks, pigæble, sneloppe, mistelten, benved, liljekonval, stormhat, gyvel og carlquistia). Vi bør også undgå typer med torne og skarpe grene (berberis, gran, rose, tjørn og uægte akacie).


 VORES TIP

Blomster og grøntsager kan nemt plantes i træbeddene. For at undgå spild er vores bed produceret af resterende trædele fra produktionen af andre Lars Laj udstyr. Intet er spildt.




Sand & vand

TRIN 6 til en øko-legeplads: Sand- og vandleg

Legetøj til sand- og vandlege er absolutte must-haves på en øko-legeplads! At lege med sand og van er ikke blot supersjovt for børn, specielt de yngste, men det er også en mulighed for at udvikle sanserne, manuelle færdigheder og fantasi samt at få nye venner. Vi anbefaler traditionelle sandkasser og hele sandsæt med en spand og kran til sand- og vandleg. 


 VORES TIP

Vi anbefaler traditionelle sandkasser eller træsæt med vask, metalspande og kransystem. Selv de mindste legepladser kan blive fyldt med attraktioner, hvis vi tilføjer et par få udstyr til sand- og vandleg!


 

Gratis katalog

Lad os skabe en øko-legeplads sammen

Vores planet kræver mere og mere pleje og omsorg fra vores side af. Hos Lars Laj fokuserer vi på fremtiden. Efter alt er det vigtigste her i verden vores børns velfærd.

children
care
wood
promo banner
Bestil eller download   Vores produktkatalog
two little girls
callipers

Vi designer og producerer specialiserede projekter til legeområder.

Nyheder

Nyhedsliste

Dette certifikat er et bevis på vores omsorg for miljøet og vores engagement i at levere produkter af højeste kvalitet, skabt til fremtidige generationer.

Omsorg for miljøet har altid været et af omdrejningspunkterne i Lars Laj's arbejdsmoral. Derfor elsker vi at være en del af de projekter, der bidrager til en bedre fremtid for vores planet.

Har du ansvaret for at vedligeholde en skolelegeplads, eller et fælles legeområde i parken eller andre offentlige rum? Så må det være tid til den årlige forårsrengøring på legepladsen! For at gøre din opgave nemmere har vi forberedt en huskeliste til vedligeholdelse af legepladsen.