Lars Laj

Hvordan man designer en hundelegeplads | LARS LAJ®

Vælg produkt

Lars Laj

Hvordan man designer en hundelegeplads | LARS LAJ®

Hvordan man designer en hundelegeplads

En legeplads til hunde med specialtdesignet træningsudstyr vil ikke kun glæde din hund, men også øve dens kondition. Se vores tips til at skabe en funktionel forhindringsbane til kæledyr med få simple trin!

Moderne ringe og hoppe-, balance- og slalombomme og tunneler er vores anbefalinger til en effektiv træning for vores kæledyr. Hunde vil aldrig kede sig med Lars Laj! Her er vores tips til at skabe et perfekt område til vores firebenede venner, så de kan lege og udvikle sig:

1. Antal udstyr skal tilpasses områdets størrelse

Når man designer et område til, at hunde kan løbe, skal man huske at mængden af udstyr, man kan stille, afhænger af størrelsen på ens område. Hunde bør have nok plads til at løbe, og udstyret bør ikke overlappe, så de kan løbe frit. 

Antal udstyr skal tilpasses områdets størrelse Antal udstyr skal tilpasses områdets størrelse


VORES TIP

Hvis du kun har et relativt lille område til rådighed, så vælg kun et udstyr fra hver kategori. For eksempel en maskine til at øve hop, en balancebom og en tunnel.


 

2. En hundelegeplads handler ikke kun om træningsudstyr

Udover træningsudstyr bør området også inkludere:

  • et sted hvor ejere kan slappe af,
  • udendørsmøbler som for eksempel bænke til hundeejere samt affaldsspande til at holde området rent,
  • et separat sted til et hundetoilet.

VORES TIP

Vores tilbud indeholder et bredt udvalg af udendørsmøbler: affaldsspande til at rydde op efter kæledyr såvel som bænke og borde, hvor ejere kan slappe af. Tjek det ud her.


 

3. Udvalg af passende udstyr

Vi kan hjælpe med at vælge det rigtige udstyr til at designe din egen specielle hundelegeplads. Nedenunder ser du vores landskabside til at træne med sin hund! Tjek det ud og bliv inspireret!


Udvalg af passende udstyr

1. AGILITY TUNNEL


Dette er den nemmeste forhindring, så det er et godt sted at starte. Hunden løber med fuld fart til indgangen af tunnelen, løber så gennem den og løber hurtigt ud.


2. AGILITY JUMP BARS SET 


Hunde elsker at hoppe! Afhængig af din hunds højde og styrke kan du vælge mellem tre højder at træne. Husk at der både før og efter forhindringen bør være nok plads til at begynde og afslutte hoppet.

3. AGILITY MINI STEPPING PLATFORMS


For at udføre denne øvelse, skal hunden træde eller hoppe på trinnet. Trinnene har forskellige højder. Denne øvelse udvikler hundens motoriske færdigheder og koordination.

dog agility

4. AGILITY HIGH JUMP BARS


For at færdiggøre denne forhindring skal hunden hoppe over en pæl ad gangen. Hunden skal derfor løbe til forhindringen.

5. AGILITY WALK RAMP


Hunden kan gå eller løbe til rampen, så løbe ovenpå planken og ned på den anden side. Bunden af rampen er “kontaktområder”, som hunden skal træde på før de løber op eller ned ad rampen.

6. AGILITY MINI JUMP BARS 


Hunden skal hoppe over bommene en ad gangen. Hunde skal derfor løbe til forhindringen.

7. AGILITY VIPPE


Hunden kan gå eller løbe til vippen, og gå på den indtil den tilter til den anden side. I starten og i slutningen af vippen er der “kontaktområder”, som hunden skal røre med poten for at færdiggøre øvelsen.


8. AGILITY SLALOM

Det er bedst at starte med 6 pæle. Hunden starter med at løbe fra højre side af første pæl, og skal afslutte i venstre side ved sidste pæl. Hunden skal løbe mellem hver pæl så hurtigt som muligt samtidig med at holde sig så tæt på pælene som muligt.


dog agility Lars Laj


9. AGILITY A-FRAME RAMP


Hunde kan gå eller løbe til toppen af rampen og ned på den anden side. Områderne i bunden af hver side af rampen er “kontaktområder”, som hunden skal røre ved for at færdiggøre øvelsen.

10. AGILITY DOOBLE HOOP JUMP


Hunden skal hoppe gennem ringene uden at røre dem. De lærer bedst denne øvelse ved at starte med den laveste ring.


VORES TIP

I kan finde mere inspiration til at designe en funktionel hundelegeplads på vores “Legeplads plantegninger” link.


Husk at skabe en hundepark ikke kun underholder hundene, men også giver ejerne et sted at bruge sin fritid. De mange øvelser udvikler også hundene på mange forskellige måder.

Fordelene ved øvelser på vores udstyr inkluderer:

  • Forbedring af fysisk aktivitet hos hund og ejer;
  • forbedring af hundens færdigheder – lytte til, huske og kombinere information og fakta;
  • general udvikling af hundenes kondition (udendørsøvelser med mange gentagelser og intens færden mellem udstyr er en fremragende træning);
  • støtte af hundens motoriske færdigheder og koordination;
  • opbygning af forholdet mellem hund og ejer;
  • træning af koncentration (specielt når der er andre hunde i nærheden);
  • styrkelse af sociale forbindelser hos både hund og ejer.

Vi kan også hjælpe med at designe områder til redningshunde. Vores produkter kan benyttes til hundetræningscentre.

Gratis katalog

Lad os skabe en øko-legeplads sammen

Vores planet kræver mere og mere pleje og omsorg fra vores side af. Hos Lars Laj fokuserer vi på fremtiden. Efter alt er det vigtigste her i verden vores børns velfærd.

children
care
wood
promo banner
Bestil eller download   Vores produktkatalog
two little girls
callipers

Vi designer og producerer specialiserede projekter til legeområder.

Nyheder

Nyhedsliste

Dette certifikat er et bevis på vores omsorg for miljøet og vores engagement i at levere produkter af højeste kvalitet, skabt til fremtidige generationer.

Omsorg for miljøet har altid været et af omdrejningspunkterne i Lars Laj's arbejdsmoral. Derfor elsker vi at være en del af de projekter, der bidrager til en bedre fremtid for vores planet.

Har du ansvaret for at vedligeholde en skolelegeplads, eller et fælles legeområde i parken eller andre offentlige rum? Så må det være tid til den årlige forårsrengøring på legepladsen! For at gøre din opgave nemmere har vi forberedt en huskeliste til vedligeholdelse af legepladsen.