Lars Laj

Hvordan man skaber en legeplads i haven | LARS LAJ®

Vælg produkt

Lars Laj

Hvordan man skaber en legeplads i haven | LARS LAJ®

Hvordan man skaber en legeplads i haven

Det varme vejr opfordrer os til at bruge mere tid udenfor. Hvis du kunne tænke dig at arrangere et sikkert og sjovt sted for børnene at lege og et frirum til dig selv, præsenterer vi 7 trin til at skabe en legeplads i haven og et afslapningsområde!

Lars Laj legeplads i haven

Trin 1: Legepladsens beliggenhed

 

Hvor er det bedste sted at installere en legeplads i haven? Hvis du planlægger at skabe et legeområde til børn, er der flere faktorer der bør overvejes:

 

Skygge for solen:

For at beskytte børnene fra solens stråler er det en god idé at placere legepladsen i skyggen under træer (husk at holde en behørig afstand fra grenene) eller under en parasol.

 

Afstand til huset:

Det er sikkert at placere legepladsen væk fra lågen eller garagen og samtidig inden for forældrenes skue (for eksempel tæt på en terrasse eller køkkenvinduet), så de kan holde øje med børnene.

 

Planter:

Det er værd at tænke over, at børnenes legeområde ikke kun er der, hvor legeudstyret er placeret, men mere holistisk set er det også, hvor børnene vil bruge deres tid og udvikle sig, opdage verdenen og slappe af. Derfor bør vi også skabe hyggelige omgivelser til legepladsen:

  • planter: Lad os plante spiselige, ugiftige bevoksninger og farverige blomster, der vil tiltrække sommerfugle.
  • haven: Hvis I selv elsker at dyrke haven, kan I også skabe en passion fra børnenes side. I kan skabe jeres egen grøntsags- eller urtehave (i vores tilbud finder I specialdesignede grøntsagshaver eller træpotter) eller et blomsterbed.
  • hegn: Hvis legepladsen er tæt på vejen, er det klogt at skjule den bag et hegn eller planter (såsom en hæk, træer eller buske) for at sikre børnenes privatliv og beskytte dem fra støj og forurening.

 Lars Laj grøntsagshaver

 

Trin 2: Havens dimensioner

 

Valget af legeudstyret afhænger af størrelsen på haven. Legeudstyr bør installeres med tilstrækkelig afstand fra hinanden, så børnene kan benytte dem sikkert, så de for eksempel ikke glider ned ad rutsjebanen og løber ind i deres søskende på gyngerne.


Vi kan arrangere en multifunktionel og sjov legeplads til selv de mindste haveområder. Kontakt os og vi vil forberede et tilbud, der vil møde jeres specifikke behov og ønsker.


 

Trin 3: Legepladsens materialer

 

En legeplads i haven er en mangeårig investering! I stedet for at vælge legeudstyr lavet af uholdbare materialer, der bliver slidt efter en enkelt sæson, er det det værd at vælge produkter i høj kvalitet lavet af solidt træ, der vil holde i årevis, og som også kan benyttes af børnebørn i fremtiden. Lars Lajs legepladser er lavet a lærketræ og akacie-robinietræ, som er specielt holdbare og modstandsdygtige over for skiftende vejrforhold.

 

 Lars Lajs legepladser er lavet a lærketræ og akacie-robinietræ

 

Trin 4: Legepladsens stil

 

Legepladsen bør passe sammen med sine omgivelser. Er din have designet i en klassisk, elegant stilart, eller er den måske minimalistisk og moderne? I vores tilbud kan du finde legeudstyr til enhver smag. Lars Laj tilbyder naturlige akacie-robinielegepladser, klassiske legepladser i lærketræ og også moderne legeudstyr i stål! Ydermere er vores legepladser ikke kun tilgængelige i standardfarverne (energiske farver som orange, blå og rød), men også i en ny pastelversion. Fine farver såsom oliven, grå, pink og blå vil passe perfekt med blomster og andet bevoksning i din have.

 

 klassiske legepladser i lærketræ

 

Trin 5: Legeudstyr til haven

 

Hvilke typer legeudstyr er bedst egnet til haver?

 

Sand- og vandlegesæt

 

Sandkassen er en absolut vinder på enhver legeplads. Småbørn elsker at lege med sand, og denne aktivitet støtter også udviklingen af sanser, motoriske færdigheder og fantasi. Vi tilbyder færdiglavede sandkasser i lærke- og robinietræ samt forskellige typer trækanter, så vi kan skabe speciallavede sandkasser. Legesæt i træ with et bord, en kran o gen spand er også en fantastisk måde at skabe en lille sandfabrik!

 

Lars Laj sandkasser
 

 

Multifunktionelle legesæt

 

Børn over tre år vil elske legeudstyr med klatrestiger og klatrevægge, så de sikkert kan udvikle deres motoriske færdigheder. Udover klatremuligheder kan vores multifunktionelle legesæt også blive udstyret med rutsjebaner: alt fra den klassiske rutsjebane til en Twister rutsjebane, der vil skabe ekstra sjov på legepladsen!

 

Lars Lajs Multifunktionelle legesæt

 

Gynger og vipper

 

Et andet klassisk legeudstyr er en gynge o gen vippe! Gynger og vipper garanterer ikke kun sjov – de har også en afslappende effekt på børnene og stimulerer deres balanceevne. Vi har mange gynger at vælge imellem! Alt ud fra præferencer og børnenes alder kan du blandt andet vælge et specielt ”bucket” sæde til børn fra 1 år, et klassisk faldt sæde, et dæk eller vores bestseller – en fugleredegynge, hvorpå flere børn kan gynge på samme tid.

 

Lars Lajs gynger og vipper

 

Legehuse

 

Et træhus er et funktionelt, æstetisk og inspirerende legeudstyr til haven. Her har vi også mange muligheder: fra simple, rustikke træhytter til mere komplekse legehuse med sandkasser.

 

Lars Lajs legehuse 

 

Temalegepladser

 

Drømmer dit barn om et lille slot I haven? Det er intet problem – vores tilbud inkluderer massere temalegepladser: slotte, små paladser, butikker, klatreudstyr i jungletema og meget mere!

 

Lars Lajs temelegepladser 

 

Sport

 

Haven er et perfekt sted at udøve daglig træning og øvelser. Udendørsfitness, forhindringsbaner, mini fodboldmål, en basket kurv, bordfodbold eller bordtennis kan installeres i din have og opfordre børn (og voksne) til at træne og lege sammen.

 

Lars Lajs Sportsudstyr 

 

Trin 6: Fandunderlag

 

For at sikre sikker leg blandt børnene, skal legeudstyr installeres på et faldunderlag: afhængigt at udstyrets højde kan det være græs, grus eller sand. Hvis du er i tvivl om, hvilket underlag du bør vælge, bedes du endelig kontakte vores salgsafdeling. Vores specialister vil hjælpe dig med at vælge det rigtige legeudstyr til din have.

 

Trin 7: Frirum

 

Lad os ikke glemme det hyggelige område til afslapning og frirum for hele familien. Ly til picnic, træhytter med bænke og grill, træbænke og borde og hængekøjer er blot nogle af vores produkter, der skaber det perfekte frirum i din have.

 

 Lars Lajs frirum
Lars Lajs frirum

Gratis katalog

Lad os skabe en øko-legeplads sammen

Vores planet kræver mere og mere pleje og omsorg fra vores side af. Hos Lars Laj fokuserer vi på fremtiden. Efter alt er det vigtigste her i verden vores børns velfærd.

children
care
wood
promo banner
Bestil eller download   Vores produktkatalog
two little girls
callipers

Vi designer og producerer specialiserede projekter til legeområder.

Nyheder

Nyhedsliste

Dette certifikat er et bevis på vores omsorg for miljøet og vores engagement i at levere produkter af højeste kvalitet, skabt til fremtidige generationer.

Omsorg for miljøet har altid været et af omdrejningspunkterne i Lars Laj's arbejdsmoral. Derfor elsker vi at være en del af de projekter, der bidrager til en bedre fremtid for vores planet.

Har du ansvaret for at vedligeholde en skolelegeplads, eller et fælles legeområde i parken eller andre offentlige rum? Så må det være tid til den årlige forårsrengøring på legepladsen! For at gøre din opgave nemmere har vi forberedt en huskeliste til vedligeholdelse af legepladsen.