Lars Laj

Montessori legepladser | LARS LAJ®

Menu

Lars Laj

Montessori legepladser | LARS LAJ®

Montessori legepladser

Hvordan designer man en Montessori legeplads?

Montessori legepladser


Montessori metoden er et undervisningssystem baseret på barnets naturlige ønske om at udforske verden og lære. Psykologer mener, at vores primære ansvar er at støtte denne nysgerrighed hos børn gennem et udvalg af hensigtsmæssigt legetøj og legepladsudstyr. Et legeområde, der er konstrueret efter Montessori metoden, vil naturligt opfordre børn til at bruge til udendørs.


Montessori legepladser


Hovedmålet med Montessori programmet er at hjælpe børn med at nå deres fulde potentiale i alle livets aspekter. Aktiviteterne opfordrer til udviklingen af sociale evner, følelsesmæssig vækst og øget fysisk koordination såvel som kognitiv forberedelse til fremtidens intellektuelle, akademiske bestræbelser. [1]


Hvordan man indarbejder legepladsen i omgivelserne


Montessori sandkasser


Legeudstyr, der fokuserer på at stimulere børns fantasi, burde være så simple som muligt (uden unødige farver og tilbehør). Dette er hvor Natur-serien er ideel. Som navnet antyder er denne produktserie inspireret af nature, og basen for vores gynger, sandkasser og legehuse er akacie- og lærketræ.


Montessori legepladser


Denne serie tillader også at skabe en naturlig forhindringsbane til udendørsmotion eller rekreativt frirum omkring legepladsen. Her kan børnene finde de perfekte forhindringer såsom Dragonfly-nettet, Yellowstone, Kilimanjaro og Ural.


naturligt sport


Hvis dit udendørsområde ikke kan indeholde de anbefalede produkter, er det intet problem! Hos Lars Laj tilbyder vi separat køb af næsten alle komponenterne fra vores største projekter såsom:

 

Ved at planlægge området nøje kan vi udnytte det naturlige terræns forhold såsom bakker, fordybninger og eksisterende bevoksning.


Hvilke produkter bør inkluderes i enhver Montessori legeplads?

En legeplads er designet til at støtte børns udvikling, ikke kun motoriske færdigheder, men også sanseintegration. Det vil især være oplagt at tilføje sæt til legepladsen til sandleg, en skrivetavle og tavler til forskellige typer indlæring (vendespil, kryds og bolle, et ur).

Hvorfor er simpelt legeudstyr såsom en balancebom, en hængekøje, gynger eller en sandkasse så vigtige for en legeplads? Lær om deres skjulte kvaliteter!

 

Gynge:

 • udvikler koordination,
 • forbedrer dynamisk balance,
 • støtter hånd-øje koordination,
 • lærer om hensigtsmæssig vægtoverførsel.


Sandkasse
:

 • støtter berøringsreceptorer,
 • giver naturlig træning til hånden,
 • forebygger udvikling af overfølsomhed ved berøring.
 

Balancebom:

 • lærer om balance,
 • udvikler motoriske færdigheder,
 • styrker og normaliserer muskelspændinger,
 • hjælper med at kontrollere sin krop og lære den at kende,
 • stimulerer proprioceptionssystemet. 


Hængekøje:

 • beroliger og afslapper,
 • tillader bedre koncentration,
 • er en ideel tilføjelse til et afslapningsområde for børn med koordinationsproblemer.

Selvlæring er grundlaget for det ovenstående legeudstyr. Børn kan derfor benytte disse uden hjælp fra en voksen, og de kan udnytte tiden på legepladsen på en produktiv og værdigfuld måde.


Lars Laj legepladserLars Laj legepladserLars Laj legepladserLars Laj hængekøje


At lege med andre børn er en væsentlig del a en ung persons udvikling – det lærer dem om samarbejde, kreativ tænkning og om hvordan man håndterer hverdagssituationer. Vores prioritet er, at ALLE børn får denne mulighed. Vi har derfor designet en produktserie af integrerende udstyr, der inkluderer alle børn på legepladsen. Vores udvalg inkluderer blandt andet en gynge til kørestolbrugere, legehuse med ramper til kørestole og sandkasser og borde I specialhøjder. Læs mere om integrerende legepladser HER.

 Lars Laj integrerende legepladser


For at fuldende en ideel legeplads skal man bruge små arkitektoniske elementer såsom bænke, borde og andre afslapningssteder. I Lars Lajs tilbud kan finder du et bredt udvalg af sådanne produkter. For legepladser designet efter Montessori metoden anbefaler vi imidlertid et udvalg af akacietræ- og lærketræsdesign i høj kvalitet. Når man vælger at bruge træmøbler i sin have, bidrager man til økologi og holdbarhed, men også til æstetikken, da sådanne design passer til alle grønne områder og andre naturlige omgivelser.

 

 

Hvis du leder efter en legeplads til en uddannelsesinstitution, en bypark eller en lokal fritidsklub, bør du benytte den højeste kvalitet af håndværksmæssig dygtighed, og hvis du har brug for assistance med legepladsens design – kontakt os! 

Gratis katalog

Lad os skabe en øko-legeplads sammen

Vores planet kræver mere og mere pleje og omsorg fra vores side af. Hos Lars Laj fokuserer vi på fremtiden. Efter alt er det vigtigste her i verden vores børns velfærd.

children
care
wood
promo banner
Bestil eller download   Vores produktkatalog
two little girls
callipers

Vi designer og producerer specialiserede projekter til legeområder.

Nyheder

Nyhedsliste

Når foråret kommer og bringer livet tilbage i naturen, er det ikke kun tid til at rydde op i vores hjem og haver- det er også tid til at sikre, at de udendørs områder hvor vores børn leger og trives, bliver passet godt på.  

Dette certifikat er et bevis på vores omsorg for miljøet og vores engagement i at levere produkter af højeste kvalitet, skabt til fremtidige generationer.

Omsorg for miljøet har altid været et af omdrejningspunkterne i Lars Laj's arbejdsmoral. Derfor elsker vi at være en del af de projekter, der bidrager til en bedre fremtid for vores planet.